tirsdag 3. mars 2009

Moshi Moshi!

Alt går ikkje alltid heilt sånn som ein planlegge... men siden alt ordne seg for snille jenter, havna eg og Ingrid i Moshi til slutt for å besøka venner og kjente!
Trine og Iren fra klassen vår har praksis i Moshi, på Mawenzi Regional Hospital, og 3 jenter fra 3 klasse har praksis på KCMC. Der har og Victoria praksis, og det va stor stas å treffa henna igjen (men nå tippe eg det e tomt i Fjøsangerveien Lillian, me har reist i fra deg begge to!)
Bading og lunsj sammen med Victoria og gjengen hennas på søndag gjorde godt ette ei lang reise fra Haydom! På mandag og tirsdag va me og besøkte sykehusene Mawenzi og KCMC for å sjå kordan det e å ha praksis der, mye likt, men og mye som e annerledes, positivt og negativt. Mawenzi minnte på mange måtar om Haydom, men det virke som Haydom e bedre på mange måtar pga mange europeiske og amerikanske leger her, og norsk sjef! KCMC e et større og bedre sykehus enn Haydom, det besta i Tanzania (ryktene vil ha det til at Haydom e 2. best...) men Haydom e mye koseligare!
Tanzania sitt svar på Det Lille Kaffekompaniet i Bergen (Bergens koseligaste kafe!) ligge i Moshi! The Coffe Shop va kjempekoselig og serverte nydelig fersk kaffi (alt hadde vel kanskje smakt bra ette 2 mnd med dårlig pulverkaffi, men den va GOD!) Både Victoria og Trine tok oss med der så me fekk nyta deilig kaffi og den koselige hagen der!
Inn te byen tok me dalla-dalla (minibuss som ikkje kjøre før den e så stappfull at du ikkje kan forestilla deg at det e plass te så mange mennesker) - men på bildet komme det ikkje fram kor fullt det faktisk va!
Trine og Iren hadde tidenes finaste utsikt fra hagen - rett opp på Kilimanjaro, Afrikas høgaste fjell!Trine viste oss rundt i byen så me fekk sett oss litt rundt, og på markedet der va det så mange nydleige fargar og koselige folk at eg måtte ta fram kameraet!

Ingen kommentarer: