tirsdag 10. mars 2009

Å komma seg te Haydom!

Haydom ligge virkelig midt i bushen, eller i hjertet av Tanzania som me like å kalla det:) Du har 4 muligheter te å komma deg te eller fra Haydom, enkelte av dei kreve tålmodighet:


OptionFet 1: Buss – billig, men laaang, tar 13 timar i følge ryktene, og du reise med livet som innsats, for dei kjøre FORT! Detta alternativet har me styrt unna!


Option2: Fly – ikkje billig, 450USD for å chartra et fly, eller rundt 100USD for på sitta med på den faste mandagsruta. (Men om du sitte på når nåken andre har chartra flyet kan det bli billig!)

Option3: Dalla-dalla landcruiser – crowded! E og billig, ca 80 kr, men tar halvparten så lang tid som bussen. Og utsikten når du kjøre opp til Moshi e heilt fantastisk!! Det som ikkje e lika fantatsisk e at dei kan finna på å stappa 17 stk inn i ein 10seter! Då sko du ønska at budsjettet tillot fly… Det e og litt kjedelig å venta i Mbulu på at bilen ska fyllast opp på ny før den kjøre videre, 15 min som først lovd kan fort bli til 2,5 timar!


1: Ingrid og eg e heldige og får dela framsetet (1 1/2 sete!), resten av bilen e stappfull! Her har me ein liten strekk-på-beinå-og-dra-klær-som-e-våte-av-svette-ut-fra-huden-pause!

2: Me sitte på med snille Bodil og Hans Marius (fra Bokn!) og dei to søte tvillingguttane deiras. Me kjøre sammen med familien Krogedal som e misjonærar og jobbe på sjukehuset, trivelig!

3&4: Utsikten e nydelig! På bilde 3 kan du sjå Lake Manyara, som e nasjonalpark der me ska på safari snart!

Option4: Sitta på med misjonærar –gullfint! Billig, trivelig reisefølge, god plass (bare meg og Ingrid i framsetet!), du får fremdeles nyta den nydelige utsikten, og med på kjøpet komme e det digg piknik på et av dei beste utsiktspunktå med masse god mat! (*merk at det sista alternativet kreve kontakter;)


Piknik - digg!!! Turid Krogedal hadde lagd deilige pitabrød med satat og heimalaga kjøttboller, nam nam! I bakgrunnen ser du Kjartan som går under navnet Dr. Crocodile. Grunnen e at ingen av dei tanzaniansle legene og sykepleierane klare å uttala Krogedal, så det blir til Crocodile!

Ingen kommentarer: