fredag 8. februar 2008

Sjokoladefondue

Mmmmm! Ka får du om du tar frisk frukt, fristande sjokolade i flytande form og fira flotte jenter? (ahh litt bokstavrim;) Då blir det sjokoladefondue-kveld! Mmmmm! Takk te den som kom på å dyppa frukt i sjokoladesaus... det e så godt det! Me kan anbefala det på det sterkaste!
Detta trenge du:

Trivelig selskap
Ein sofa det faktisk e litt krise å sitta i
Sigvart Dagsland i bakgrunnen
Masse levande lys

2 plater lys kokesjokolade
1 dl matfløte
1 ss pulverkaffe

Anbefalt frukt:
Appelsiner
Druer
Bananer
Ananas
Kiwi
Mango
Jordbær
Pærer
elle bare bruk fantasien...

Sånn gjere du:

Brekk opp sjokoladen. Varm fløyten med kaffepulver til kokepunktet og smelt sjokoladen i fløyten. Rør godt så blandingen blir jevn. Sett sjokoladeblandingen på spritbluss midt på bordet med skåler med frisk, ferdig oppskjært frukt rundt. Dypp frukten i sjokoladen. NYT!

Har du ikkje fancy fondue-sett funke det bra med vannbad, det brukte me! Forresten... det som virkelig hadde gjort seg hadde vore ein sjokoladefontene te fonduebruk...

2 kommentarer:

Astrid sa...

Det var rett og slett oppskriftå på ein perfekt kveld, utrulig koseligt og fantastisk godt! :)
Me ser forresten veldig konsentrerte ut, men så e d ikkje lika enkelt å få med seg mest mulig sjokolade uten å søla for masse ;)

Takk for ein bra kveld!

Møyfrid sa...

D såg skikkelig DIGG ut!

Ingenting e som gode venninner og sjokolade ;)