fredag 18. desember 2009

Faren over!


Kofferten 1 - Irene 1

Nå ser det stygt ut for julapresangane...

I skrivande stund sitte eg på ferjå på vei him, klar for ferie på Høyvik! Det va ikkje kjekt å sei ha det te Kristian, men det ska bli så godt å komma him! Eg har hatt nåken deilige dagar i Bergen nå, kaldt og fint, og eg har hatt god tid te å henga med Kristian, kafèbesøk og førjulsbesøk hos gode venner:)

Tid te å handla presangar og skriva julakort har eg og hatt, og nå e eg ca ferdige med alle julapresangane! MEN! Alle julapresangane ligge i kofferten min, kofferten har eg låst, og nøkkelen e... bortevekk! Eg har endevendt heila rommet mitt, lommar, jakker og vesker. Eg endte med å støvsuga heila rommet, til og med bak seng og hyller på jakt ette nøkkelen, men den dukka ikkje opp!

Så kjære familie og venner, når eg komme him trenge eg hjelp te å dirka opp kofferten, ellers får dokke ingen presangar!



Kofferten 1 - Irene 0
(Enn så lenge!)

søndag 13. desember 2009

Vår lille grønne (og gule) stolthet



Me e drittlei (u)Tide buss, og når me fant ut at ein får kjøpt lik bil som Torgeir og Johanne på Toys R Us har me funne drømmebilen!

Fordeler med trå-bil:
- Miljøvennlig
- Gratis bompengering
- Gratis ferge
- Lov å kjøre på fortauet
- Gratis drivstoff
- 0 kr i årsavgift
- Gratis parkering mange steder

Begrensninger med trå-bil:
- Lite plass til både lange bein og bagasje!
- Max kjøreavstand: avehngig av kondisjonen til sjåføren
- Ladetid fra tomt til fullt batteri: 8 timers søvn
- Kun 1 sete (den som lede den offisielle poengkonkurransen får kjøre)

lørdag 12. desember 2009

Julegaveshopping med min kjære!


Sånn har ein tid te når ein har juleferie! Og eg like det! Nå e snart alle julegavene kjøpt inn!

torsdag 10. desember 2009

FERIE!!!!!

Eksamen kom som julekvelden på kjerringa i år og! (sitat rappa fra Clara)

MEN! Nå har eg offisielt julaferie, og du kor godt det ska bli! Nå ska eg ha nåken dagar i Bergen og fiksa julapresangar, sova leeeenge, henga med Kristian, gå i Salem, treffa gode venner, skriva julakort, nyta det faktum at eg kan slenga me ned på sofaen eller gå meg ein tur uten at den dårlige ekasmenslesesamvittigheten henge øve meg... og så ska eg him og sannsynligvis hjelpa te med å vaska, baka, treffa familie og venner, nyta julastemning og bare vær, ikkje prestera nåke, bare vær!

Før va det julapresangane som va det stora med julå, nå dominere takknemligheten øve å få komma him te ein fantastisk familie og nyta god mat, latter og liv, ro og fred!

Free at last, free at last...

onsdag 9. desember 2009

Gratulera med dagen Jarle!


Hipp hipp hurra!
I dag blir verdens beste lillebror (som ikkje e så liten lengre) 20 år!


Gratulera!



Det e ikkje lengre tvil om at lillebror e både modigare og sterkare enn storesøster som kun har det i kjeften...

mandag 7. desember 2009

Goe stedla!


Ikkje bare lagte an god fiskemiddag te meg, når eg satt og leste te eksamen kom han plutselig med nystekte rundstykker te meg! Det e godt med litt omsorg i eksamensperioden!

søndag 6. desember 2009

Endelig kom adventen til Fjøsangerveien!

Leiligheten har vore prega av eksamenslesing i det sista, og det einaste tegnet til advent har vore flaxkalenderane mine på magnettavlå (eg har forresten vunne 60 kr tilsammen på kalenderen eg fekk av Randi og Tor Jørgen, takk takk, eg vinne aenkvardag, og like trenden!).

Men nå begynne presset å letta litt i og med at eg og Lillian e ferdige med litt av vårt eksamensstress, så nå e det blitt advent her sjå oss og! Stjernå e oppe, og staken e på plass i vinduet, på bordet e det komt ein fin adventsdekorasjon, og på dørene og i kjøkkenvinduet henge det dekorerte pepperkaker, det står julastjerner på benken, og ikkje minst - julatonane har inntatt høytalerane!

Ventetiå e her, me vente igjen på barnet i krybbå, vår Frelsar og Konge!



fredag 4. desember 2009

Då va ein eksamen unnagjort! (Og for ein eksamen!)



Drøft meg her, og drøft meg der! Her har eg pugga seriøse ting; trening av angina pectoris-pasientar, amyotrofisk lateral sklerose, bekkenbunnstrening og kallusdannelse natt og dag dei siste vekene, og så får me spørsmål om tortur, og drøfting av kroppsbevissthet og kroppsbilde på elsamen, Gi meg styrke! Detta gjekk jo bra... NOOT!

torsdag 3. desember 2009

Ei vandrande eksamensoppgava!

Samtidig som me har skriftlig fysioterapieksamen, går 2. klasse på fysio inn i ei veka med massasje- og øvingseksaenar++ Hadde dei fått meg te eksamen hadde oppgavå sett omtrent slik ut:

Kvinne 22 år, er stresset og har nedsatt avspenningsevne i forbindelse med eksamenslesing. Palpasjonsundersøkelse viser smerter og nedsatt strekkbarhet i nakke- og skuldermuskulaturen. Vis aktuelle fysioterapitiltak
Det lønne seg forresten å kjenna folk i 2. når dei ska øva te massasjeeksamen... Takk Marta!


Kakemannen min har forresten dessverre fått seg ein tverrsnittslesjon. Lure på ka det nevrologiske skadenivået e, rundt th 10 kanskje? Det ser i hvertfall ut som om skaden e komplett!

Pole sana!

onsdag 2. desember 2009

Lang lang lesedag...

  • Motivasjonen e på plass igjen.
  • Det e kos å sitta på lesesalen:)
  • Julelunsj med fysio e gull!
  • Konsentrasjonen e tidvis ganske bra, med unntak av dei gongene eg og Eirin sitte og sende lappar te kvarandre;)
  • Sjøl om folk e stressa e det god stemning på skulen!
  • Kollokvie e vel anvendt tid!!
  • Toro ferdigmiddag gjere at eg holde ut;)
  • Kaffi e GODT! Ekstra godt smake det når det e Fairtrade, sjøl om det e i pulverform. Smake derimot ikkje så godt om vannmaskinen lure meg sånn at eg får kaldt vatten attåt pulverkaffien...
  • Tiå går alt for fort, eg rakk kje å lesa alt eg sko i dag, men nå jagde Henrik meg ut av lesesalen for nå stengte den, så då blir det ein times tid te her hima...
  • Eg kan ingenting!
  • Kan visst nåke allikavel...
  • Egentlig e eksamenperiodar litt kos, eg komme te å savna det te neste år! (Bare litt altså!)
  • Det e litt sjølmotsigande å sitta å lesa om fysisk aktivitet og det metabolske syndrom når eg faktisk sitte på rævå heile dagen og bare ete...
  • Eg drikke masse --> og går så masse på do at i dag har eg sikkert brukt opp alt det dopapiret HiB hadde budsjettert for desember!

Julelunsj:)
Ester, Eirin og Ingrid nyte bla. varm eggerøra, pepperkaker og julamusikk:)


Kollokvie johoo! Hjelpe å dela litt kunskap, og som det blei sagt i dag; hadde me hatt eksamen i lag hadde me  minst fått ein A! Synd me ska sitta kvar for oss å skriva på fredag...


tirsdag 1. desember 2009

Oioioi! Motivasjon i bøttevis!

Når eg kom him i dag ette 12 timar på lesesalen låg det pakke i posten fra Maria og Ståle, superkos! Eg glede meg te å lesa bokå mens eg nyte sjokoladen, tusen takk! Pakkar e ekstra spennande når dei komme i posten:)


Og når eg kom inn på rommet mitt va det detta synet som møtte meg:

Kristian hadde vore innom med godord og lesesalmotivasjon! For ein mann seie bare eg! Eg har det godt! Einaste skåret i gleden e at eg fremdeles va på lesesalen når han kom innom, sånn at eg fekk kje sitt an! (Det va visst planlagt sånn at eg ikkje sko bli forstyrra, men eg like forstyrrelsar eg!)

Takk Kristian! Du e go!

Lesesallykke


Kaffi!<3