fredag 25. september 2009

På vei til Oslo


Nå sitte eg på toget til Oslo, regnværet har eg lagt igjen i Bergen, her på høgfjellet skine solå! Eg sitte og nyte den nydelige utsikten, i Bergen har eg sagt hadet til min kjære forlovede, og gode venner. Om få timar vente mi gode gode venninne Maria på meg. Eg e rikt velsigna!

torsdag 24. september 2009

Film fra Haydom!

Film fra Haydom! Trykk her for å sjå den! Denna filmen blei filma mens me va der, spesialt å sjå igjen kjente ansikter, både pasientar, norske og afrikanske legar og det amerikanska teamet! Filmen e lagt av/om Madaktari som e ein non-profitt organisasjon som jobbe med å utdanna helsearbeiderar i Afrika.

tirsdag 22. september 2009

Barcelona!

I helga har eg øvd meg på å vær revisorfrue... PwC chartra nemlig et heilt fly og drog te Barcelona! Det eg forbinde med Barcelona e fotball, Gaudí, La Sagrada Familia og tapas, og alt fekk me tid te i helgå. Litt kjærestetid blei det og tid til, i tillegg te å henga med alle dei kjekke folkå Kristian jobbe med, revisorar e ikkje så tørre så ein sku tru;)
Kristian, Ann Margit og Kjell Magnar på matmarkedet. Kjøttbasaren i Bergen kan bare gå og legga seg ette me har sett detta!
Fersk mat! Her henge kroken fremdeles i, og rundt omkring såg me fisken låg og gispa oppå isen, og hummeren låg og klapra med klørnå!
Masse fristande frukt!

Lykkelig og nyforlova!
Middag på fredagskvelden og me e klar te å gå! Kjolen e forresten møkje finare når du ser heile;)Me hadde ein teori om at inngangsområdet med restaurant El Xalet de Montjuic med blitzregn sko få oss te å føla oss som stjerner;)
Litt mørkare og annerledes borddekorasjonar når me va der, men ekstklusivt va det med god utsikt og golv som snurra sakte rundt! (Detta bildet har eg bare rappa fra internett)
Vandring i gamlebyen, nydelig!

Scooterfaktoren i Barcelona va høg!
Kjerkene va mange og storslåtte!

I klosterhagen, her hadde dei gjess som vakter!
Nede ved havnå, på jakt ette tapas te lunsj!

Tapas!
Sjøl om ingen av oss me levande interesserte i fotball måtte me få med oss kamp på Europas største fotballstadion, Camp Nou!
På stadion e det plass til over 98 000, men det var kun litt over 75 000 der då me va der, likavel spesielt med så mange folk samla på ein plass!
Kampen endte med 5 mål te Barcelona og 2 mål te Atlético Madrid og va veldig spennande med siste scoring på overtid!
Mmmm! Crepes! Pannekaker med sjokolade og jordbær!
Kristian leke turist!
Søte gamle menn som va ute og lufta rullatoren sin!
På søndagen fekk me tid te å besøka La Sagrada Familia tegna av Antoni Gaudí, fantastisk! Innsidå va fremdeles ein byggeplass, men utsidå va veldig spesiall og det va flott å gå opp i tårnet! Denna katedralen har det stått om i alle spanskbøkene mine, og nå har eg endelig fått sjå an. Stor stas! Den ligne ikkje nåke aent eg har sett!
Fra det eina inngangspartiet
4 av dei 18 tårnå som e planlatgtPå vei opp! Smale auer når eg smile sa du?
Trappemoro på vei ned fra tårnet. Ein har det ikkje meir løye enn ein lage det sjøl;)
Min vakre forlovede:)

torsdag 17. september 2009

TVinnspilling i Salem!


Christine va ein av dei heldige som blei plukka ut te å sitta på første rad;)

I dag filma NRK lørdagsmøte i Salem. Det blei ikkje heilt som et vanlig ungdomsmøte! Vanligvis sitte me jo i ein halvmørk møtesal, så det va ein del skrekkslagne blikk då me blei plassert i ein godt opplyst sirkel, og det blei ikkje bedre når dei konservative Salemgjengerane fekk beskjed om å sista på hoftene under lovsangen haha!

Tar heilt av detta, først va eg med på Sykehuset på TV3, og nå på Åpen himmel på NRK. Snart blir det vel å skriva autografar tenke eg;) Det va litt useriøst, men det som seriøst e bra e at det faktisk blir sendt et ungdomsmøte i beste sendetid på TV:)

Lørdagsmøtet ”Han er tilstede” blir vist på NRK søndag 25.10.09 kl. 17.30

søndag 13. september 2009

Og jenta sa ja då gutten gjekk ned på kne!

En våt og rengfull onsdagskveld i september dekka gutten på i vinterhagen med nyinnkjøpt duk og fullt av levande lys. Jenta blei svært så overraska då gutten opna døra nybarbert, i finbukse og skjorte, og med romantisk musikk strømmande frå vinterhagen.

3 retters middag smakte bedre enn på Bølgen&Moi, og paret var svært så forelska. Då den deilige desserten hadde sunket litt var det blitt mørkt rundt dei, slik at det kun var alle dei levande lysa som lyste opp vinterhagen. Gutten tok fram ei fint innpakka og svært forseggjort fotobok med både vakre ord og bilder, men før jenta fekk bladd om på siste sida, gjekk gutten ned på kne og spurte om jenta ville gifta seg med han. Svimmel av lykke sa jenta JA, og då gutten drog fram ein glitrande ring med fem store diamantar i blei ho mållaus.

9.9.2009 forlova me oss og lukka er stor! Sommaren 2010 blir det bryllup i Tysværvåg og alle hjerter gleder seg!

lørdag 12. september 2009

La det bare øse ned!

Det e egentlig litt deilig å kjenna regnet piska mot ansiktet og bli dryppande våt mens du sykle for så å komma inn i varm og god leilighet med musikk, lesing og helgevask:)

fredag 11. september 2009

Valget: Et eventyr i Europa?

Stephan Christiansen:
"Et eventyr i Europa?
(Debatt): Jeg var tilstede på en samling for nasjonale kristne ledere som representerte millioner av europeiske kristne. Stemningen var høy rundt bordene, og skråblikk på de enkelte lands spesialiteter var gjerne en del av samtalene under måltidene. Denne dagen var det både italienere, tyskere, sveitsere, franskmenn og spanjoler der jeg satt. «Hva med Norge, hvordan er det der?» Samtalen hadde beveget seg i retning politikk, og noen hadde fattet interesse for oss her i nord.
Jeg begynte med en generell framstilling, men kom fort inn på noe som skulle komme til å skape stor forundring rundt bordet. Jeg fortalte nemlig om at det i Norge finnes en rekke personlig kristne politikere som står på barrikadene for kristne verdier. De er imot abortloven. De kjemper imot krefter som ønsker aktiv dødshjelp. De vil ha en restriktiv bioteknologi-lov med en høy etisk standard. De er på de fattiges side, og kristne nødhjelpsorganisasjoner nyter godt av statlige støtteordninger som kommer de fattigste til gode. De står opp for ekteskapet, og kjemper imot lover som går imot skaperordningen.
Disse kristne politikerne har sørget for at foreldre som ønsker å være hjemme med barna sine, får betalt for det. De har fått igjennom at man kan få fradrag på skatten på gaver som man gir til menigheter og misjonsorganisasjoner. Ikke nok med det, de arbeider for å sikre statlig støtte til kristent arbeid blant rusmisbrukere, og for at det skal bli lettere å starte kristne skoler. De har også vært med og sørget for gode tilskuddsordninger til bibelskolene hvor vi utdanner våre pastorer og menighetsarbeidere. Og når disse kristne politikerne arbeider for å bedre miljøet, er det ut i fra overbevisningen om at mennesket er gitt et forvalteransvar av Gud for hans skaperverk. En av disse politikerne var tidligere helseminister og sørget blant annet for at det ble forbudt å røyke i offentlige bygninger. Og vår forrige statsministeren fortalte om sin tro på Jesus på nasjonal TV!
Det blir stillere og stillere rundt bordet. Øynene er vidåpne, og noen sitter med munnen åpen i ren vantro. Til slutt er det noen som bryter stillheten. Dette kan ikke være mulig! Det er utrolig! Hvilket land! Hvilke politikere! Vi har aldri hørt på maken! Det er jo som et eventyr i Europa! Tenk om vi hadde hatt slike politikere i vårt land! Det er jo aldeles fantastisk! Den tyste undringen er overtatt av høylydte ovasjoner fra latinerne rundt bordet og anerkjennende nikk fra de tysktalende.
Det var i og for seg mer å si om den politiske situasjonen i Norge, men jeg hadde liksom ikke hjerte til å si der og da at mange kristne synes det var så vanskelig å finne ut hva man skulle stemme. At en del kristne vurderte å stemme på politikere som kom fra så små partier at de ikke hadde noen mulighet til å bli representert på Stortinget. At andre ikke ville stemme på disse kristne politikerne fordi de ikke synes at de gjorde nok for å flytte den norske ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem som den første i verden. At disse kristne derfor fortrakk å stemme på et parti som satte aktiv dødshjelp på agendaen, og som var liberale i forhold til alkohol og pornografi. Jeg fikk meg liksom ikke til å si det. Jeg var redd for at den gode stemningen rundt bordet skulle ødelegges i det mine pasjonerte venner fra Italia, Frankrike og Spania ville bli rasende av indignasjon over en slik utakknemlighet! For slik gikk da vel ikke an!? "

tirsdag 8. september 2009

Gi blod!

Blodlageret på Haukeland er nesten tomt. Det haster å fylle på. Hver liter teller. Bli med å fyll opp "blodtanken" nå!

Kontakt Blodbanken snarest:
Telefon 55 97 30 17 mellom klokken 07.30 og 15.00, blodbanken@helse-bergen.no eller gjennom internettsiden www.giblod.no
Blodbanken vil prøve å tilpasse åpningstidene sine etterhvert som nye blodgivere kommer til. Dagens åpningstider er: Mandag,tirsdag og fredag: 07.30-15.00
Onsdag og torsdag: 12.00 - 19.00

Det har vært mange ulykker i sommer og det haster å få inn mer blod.

Er du allerede blodgver? Prøv å verve venner og kjente. Snakk om blod i lunsjen;)
Blodbanken har i dag 8500 aktive blodgivere.
– Tallet på blodgivere burde vært 16 000. Sykehuset bruker om lag 8000 liter blod i året. Bare etter en trafikkulykke kan det går opptil 25 liter med blod.

Blodoverføring er noe vi alle kan komme til å trenge. I gjennomsnitt vil hver og en av oss trenge 1,8 liter blod ved et sykehusbesøk i løpet av livet. Men i motsetning til mange andre livsviktige legemiddel kan ikke blod fremstilles kunstig.
Vær med og fyll opp blodtanken, du også. De aller fleste friske mennesker mellom 16 og 65 kan gi blod inntil 4 ganger i året.


Ikke nøl. Meld deg som blodgiver i dag!




mandag 7. september 2009

Bli-kjent-tur med StudentKrikBergen!

Ei helg med masse...
...hilsing, brettspel, latter, rangling kaker, regn, godt humør, fantasifull under- holdning, krikerar, sang...

Ei finfin helg på Dyrkolbotn med bra fokus på både det sosiala og det åndeliga!

Her har Øyvind&Øyvind fanga ein fisk og e svært så stolte!

Dyrkolbotn Games 09 blei lika bra som Dyrkolbotn Games 08, og været va upåklagelig! Været til turen på søndagen blei det verre med, men det blei likavel ein utruligt koselig tur!

Bilder blei det ikkje så masse av for eg har levert kameraet mitt inn til reperasjon og lånte Kristian sitt i helgå.

Foreldrene på 80-tallet va forresten lite fantasifulle... Eivind, Øyvind og Kristian går igjen så det holde!



Innekos og speling hørre med på tur!
Jone har bursdag og blir løfta høgt i været til stor jubel og bursdagssang!Litt regn hindre oss ikkje i å dra på tur! Anders og Sindre e storfornøyde!
Lang, lang rekke...
Meg, Hanne og Hilde Kristin, Sindre e linselus...
Solå kom ettekvart og lyset blei fantastisk!
Matpause og god stemning!:)


I går sovna e kl 20... sliten men fornøyd! Helgå har vore utrulig bra, men det e hakket meir slitsomt å vær med å arrangera!

Mandag morra blues...


Det e morgen, eg e stuptrøtt ette turen med krik i helgå, skjevå med leverpostei datt på golvet med feil sia ned, det blåse og regne vannrett, og eg har strevd meg opp til forelesning i fellesukene. Me snakke skikkelig blå, nei forresten gråmandag!

onsdag 2. september 2009

Har kje me ein snille huseigar vel?!

Geir Olav stilte opp med ei svær og tung korg full av frukt og godis i år og! Me bøye oss i støvet og gomle i oss godsakene!

tirsdag 1. september 2009

Bøtteknotten blir 18 år!

Hipp hipp hurra!

Gratulera med dagen Synnøve!


Tenk at lillesøs begynne å bli stor! Endelig e du myndig, og veiene e snart ikkje trygge lengre... Pakke e på vei i posten!