søndag 30. november 2008

Bittert hvis du komme frå Pakistan!

Eg har nå fylt ut visumsøknad te Tanzania, og på baksidå fant eg ein artig liten dtalj;

Vanlig visum koste 500 svenske kroner (eg må få visum fra ambassaden i Sverige siden Tanzania ikkje har ambassase i Norge), og midlertidig business-visum koste 1000 svenske kroner.

Og så komme det morsomma: Detta gjelde for alle aldre og nasjonaliteter, bortsett frå dei som komme frå Pakistan, dei må betala 2000 svenske kroner uansett ka slags type visum dei ska ha! What?!?

lørdag 29. november 2008

Julebord med PwC

I kveld har Kristian og eg vore på julebord med PwC (PricewaterhouseCoopers), jobben te Kristian. Me va på Radisson-SAS Royal Hotel på Bryggen, det va veldig fint, og me fekk veldig god mat! Ein knallkjekke kveld!

Te forrett fekk me braisert breiflabb med hummer og champagnesaus,
så kom det champagnesorbet.
Hovedretten bestod av heilstekt ytrefilet av kalv med sauserte grønnsaker og skogssoppsaus,
før me fekk créme brulé med bjørnebær og bringebærsaus te dessert. Mmmm!

Det va veldig godt, borsett frå den første desserten... champagne i frossen form kan eg spara meg for, det va ikkje dessert for småjenter!
Og så gjaldt det å huska på kim eg hilste på på fjorårets julebord og i andre sammenhenger med jobben hans, men eg syns eg klarte meg ganske bra eg;) Det va i alle fall ein veldig kjekk kveld!

Og sånn te slutt - eg må nevna at sjøl om me fekk fancy-shmancy middag i dag, så kan an ikkje sammenlignast med middagen Kristian serverte forrige helg! DET va godt det!

tirsdag 25. november 2008

Du får alltid lyst te å gjera det du ikkje har lov til!

Og ikkje putt
erter i nasen
mens eg er borte!
sa mor vår og gjekk
Det hadde vi aldri
tenkt på før, så
det gjorde vi

Marit Tusvik

mandag 24. november 2008

Tur, U2Gudstjeneste og kjerkekaffi;)

Ette å ha tilbragt heile gårsdagen inne, va det deilig å komma seg ut i det flotta veret! Eg og Kristian tok turen oppøved mot Haukeland i kveldingå. Været va nydelig og du kunne hørra den herlige lyden av snøen som knitre under skoen:) Men det va steinkaldt!
Årstad kirke e ei knallflotte kjerka, og eg har lenge hatt lyst å gå på gudstjeneste der. I kveld va det U2Gudstjeneste så då tok me turen. Det va varierande kvalitet på sangerane, men alt i alt ein flott gudstjeneste! Og kjerkå e lika flotte på innsidå som på utsidå. Det friste te gjenbesøk!I kjerkå traff me Eirin og Tore, så me inviterte på kjerkekaffi hos oss, det va (og e) fremdeles ein del kaka igjen ette selskapet i går! Mmmm! Kaka og kaffi! Julakaffien eg fekk av Runi, Torleif og Øyvind blei prøvd ut, og den smakte veldig bra, takk guttar!Situasjonsbilde... Kristian velge musikk, Tore følge interessert med mens Eiring glede seg te kaka...
Eirin&ToreKristian&meg

søndag 23. november 2008

Bursdagsfeiring del 2: med gode venner:)


På lørdagskvelden inviterte eg te bursdagsfeiring og åpent hus. Masse folk, masse kaker (helst litt i overkant, men det forsvant nå!), masse flotte gaver, god stemning, sukkerspinn... ein finfin bursdagsfeiring!

Søte Karin!Kristian hadde lovd meg sukkerspinn i selskapet mitt, og det fekk eg:)
Her prøve Karoline seg!Bursdagsbarnet får og prøva! Og det blei ganske bra om eg ska sei det sjøl!
Gutteprat?Christine har og fått pakke:)
Mine to søte venninner Christine o Victoria!
Runi, Mia og Torleif, Øyvind kan skimtas bak Mia;)
Siv-Iren, Sindre, Kjetil (med et skulande blikk...) og Eline:)Victoria blei offer for ein nåke amorøs Runi denna kvelden...Ings og Eivind! Sjekk den matchande hårfargen! (Håpe eg ikkje tråkke nåken på ternå nå, men det e litt fascinerande!)Solveig, Christine og Victoria, 3 nydelige jenter! Eg e gla i dokke!Sara og Karoline:)
Julia og Sara på kjøkkenetFullt kaos med jakker, og Karoline-linselus i gangen!Mannskoret frå Jørgen Moes + Øyvind sang bursdagssangen for meg med stor innlevelse!Lars og Sindre vurdere å dela jakka på vei him siden Sindre kom i korterma skjorta. Men eg trur det funka dårlig.

Ikkje alle som va der i går får sitt blide åsyn publisert på min blogg, beklage det! Men tusen takk for ein fin kveld og mange fine gaver!!

Bursdagsfeiring del 1: hos Kristian:)

Bursdagen min blei feira ute hos Kristian i Sandviken. Når eg kom hadde han dekka et nydelig bord ute i vinterhagen. Heila rommet va lyst opp av levande lys mens snøen lava ned utforbi. Vakkert!


Kveldens meny:
Forrett: bacondadler servert med salat, honnong og pinjekjerner
Hovedrett: kyllingfilet med pesto, surra i birkebeinerskinke, stekt i ovenen sammen med sherrytomater og sjalottløk og pinjekjerner på toppen.
Dessert: sjokoladepudding med bringebær, og skumkake med sjokolade
Mmmmm! Den mannen kan laga mat!


Eg åpne pakken mellom forretten og hovedretten...
Og eg fekk kameraet eg hadde lyst på! Nikon d60:) Så nå trenge eg ikkje gå og kjøpa det sjøl alikavel... Grundig lurt av Kristian! Han hadde lovt å vær me og sjå på kamera på mandag!Mmmm dessert!TAKK!Verdes beste kjæreste!

Ein perfekt kveld med fantastisk mat, nydelig pynta bord og stua, og godt selskap! Beste bursdagsfeiringå eg har hatt!

fredag 21. november 2008

Bursdag - fryd og glede!

Siden ingen andre komme te å gratulera meg her på bloggen benytte eg anledningen te å gratulera meg sjøl! Det e fint å ha bursdag med så mange gode venner og familie rundt seg! Eg har åpna pakkar (takk alle sammen) og i kveld ska eg på bursdagsmiddag te Kristian!

I mårå blir det åpent hus med boller og brus... så hvis du befinne deg i Bergen e du hjertelig velkommen te oss kl halv 8 i mårå!
Happy 21!

torsdag 20. november 2008

Brodern på besøk!

I helgå va Jarle, min lillebror (som ikkje e så liten lengre!) på besøk her i Bergen, veldig koselig! På lørdagen blei det speling, film og så besøk med heimalagt pizza før me tok turen i Salem. Kvelden blei avslutta med skrekkfilm med ein skikkelig guffen slutt!

Søndagen koste Jarle og Kristian seg med film og ferdig middag, mens eg va på søndagsskulen og så lagde eg middag før me tok turen te Vilvite senteret. Ikkje lika imponerande som det i Valencia med besøkte i påsken, men guttane fekk prøvd å sykla i loop!

Når eg kom tebake frå søndagsskulen va Kristian komt. Guttane satt og såg film og forlangte middag...
Det blei lasagne på dei. Det ser kanskje litt guffent ut på bildet, men det va veldig godt! Meg og Jarle:)Jarle e kitlen, det må utnyttast...

Me har lenge planlagt at me sko på Vilvite senteret i Bergen, og søndag tok me turen!Eg og Jarle testa samarbeidsevnen vår, det gjekk bra:) Værre va det når eg og Kristian sko prøva...
Jarle og Kristian prøvde å sykla i loop, va visst veldig kjekt, men underteikna tørrte ikkje...
Me såg spøkelseshus i 3D, blei heilt svimmel eg!
Og så prøvde me å kjøra motorsykkel, heilt umulig å sjå normal ut når me fekk MASSE vind i fjeset! Ja takk til visir på hjelmen!
Og te slutt, så tøffe skjeletter har ikkje me på skulen! Hadde gjort seg med et sånt et i undervisningen te Kryvi!