onsdag 29. oktober 2008

God tirsdagskveld!

Kveldstur i lyset frå gatelykter gjennom koselige og trange små smau, og med snø i luftå samen med Kristian. Bergen e ein nydelige by om kvelden! Med påfølgande speling av Ticket to Ride blei det ein perfekt tirsdagskveld!
Spelereglene må friskast opp
Det finnes kjekkare ting å gjera på ein tirsdagskveld enn å sjå Gray's Anatomy!Kristian vant - trass sabotasje frå meg...

tirsdag 28. oktober 2008

Når det regne og blåse som verst ute,

så kjenne eg at eg lengte litt tebake te sommaren! Å bare ligga på et svaberg i solå og nyta livet, ein problemfri time i goe venners lag... Sol, sommar, og bestevennen min:)

mandag 27. oktober 2008

Mamma på besøk!

Sjøl om eg gjerna påstår nåke aent av og te, så savne eg mammen og pappen sånn innimellom... Men i helgå har mamma vore på besøk her, og det va veldig koselig! Turplanane blei avlyst for været i helgå har vore surt og ufyselig, så det blei masse innekos! Men med te, sjokoladbananer, Sigvart på høytalerane og verdens beste mamma på besøk gjere det ingenting!

Middag på Egon sammen med Kristian på fredagen, og ein våt og forblåst bytur på lørdag blei det og tid te. Ekstra godt å komma inn og laga middag når det blåse og regne som verst ute!
Og mamma hadde med seg DEN kosepakken! Deilige sokkar og pulsvarmerar i alpaccaull, moccabønner med et søtt lite giraff-fat, kaffi, smågodt, ei nydelige lyslykt, bakverk te å putta i frysaren++ det va ikkje måte på! Mødre e goe å ha! (Fedre og altså, dei fikse andre ting;)

Ei veldig koselige helg, sjøl om den gjerna blei litt kort! Du sko visst vore her te søndag mamma!

(Trenge kje reisa him i helgene eg, familien komme jo på besøk her, ein ette ein;)

søndag 26. oktober 2008

Nytt poeng!

Den offisielle Kristian vs. Irene konkurransen har stått på stedet hvil ganske så lenge nå, alt for lenge! Så nå va det på tide med et nytt poeng.

Ettte møtet på Salem i dag va me ein liten gjeng som bytta ut kebaben, og åt sushi på Soho. For min og Kristian sin del va det første gong. Det va ikkje så gale som eg hadde trudd, men det blir nok ingen favoritt...

Men uansett - inspirert av å eta med pinnar der (med instruksjon av Torgeir som e født og oppvokst i Japan!) blei det konkurranse i kim av oss som e best å eta med pinnar! Siden me hadde åte opp sushien, blei det konkurranse med skittles på kortast mulig tid i stedet.

Eg begynte godt, og leda i begynnelsen,
men eg måtte gi tapt for Krtistian sin suverenitet med japanske spisepinnar, han vant! Så stillingen e nå 4-4. Bittert.

fredag 24. oktober 2008

REGN!

En er en, og to er to -
vi hopper i vann, vil triller i sand.
Sikk, sakk, vi drypper fra tak, tikk, takk,
det regner i dag.
Regn, regn, regn, regn, øsende regn,
pøsende regn,
regn, regn, regn, regn, deilig og vått,
deilig og rått!
En er en, og to er to -
vi hopper i vann, vi triller i sand.
Sikk, sakk, vi drypper på tak, tikk, takk,
det regner i dag.

av Sigbjørn Obstfeld

På vei te bibelgruppå i går regna og blåste det heilt vanvittig! Men eg hadde regnjakka- og buksa og støvlar, så eg hoppa i alle sølepyttane og lo av Kristian som blei våt der han gjekk i sine vanlige sko... Men så. Plutselig kjenne eg at eg blir våt på beinå - eg hadde nemlig et stort kutt i støvelen min! Jaja, den som ler siste ler som regel best!

Resten av helgå ser ikkje ut te å bli så møkje bedre, det e medt kuling og masse nedbør! Regntiå ehar definitivt satt inn her i Bergen!

onsdag 22. oktober 2008

Ein onsdagskveld på isen: Curling!

Det e vanskeligare enn det ut te! Enten gjekk an alt for langt eller alt for kort! Men kjekt va det!

JentelagetJoar i aksjon!Karoline e klar!Å berekna kor an sko stoppa viste seg å vær klin umulig! All respekt te Pål Trulsen og gjengen!Jostein e klar te å setta inn støtet!


Siste innspurt med kostane!

Det friste te gjentagelse, men då ska eg ha med hanskar, Brrrr!

tirsdag 21. oktober 2008

Pannekaker te middag!

Min tirsdag:
  1. Koffeinsjokk på biblioteket - SiB sine kaffikrus e svære!
  2. Pannekaker te middag me jentene- Mmmm!
  3. Vekås swahilikurs va utfordrande, men kjekt!
  4. Besøk hos Astrid ettepå va kjempekos! Det e alt for lenge siden sist!
  5. Eg savne Kristian - han har dratt på sin ukentlige tur te Stavanger igjen! Då e det godt å ha telefon;)

mandag 20. oktober 2008

Verpesjuke fysioterapistudentar

Bare sånn for ordens skyld hvis du ikkje lese heila innlegget:
det va IKKJE EG som va verpesjuk!


E an kje søt vel?? Detta e bare et illustrasjonsfoto (som det så fint hette), men på skulen har det krydd av søte små ungar i det sista, spesielt i dag. Me e midt inne i ein bolk om barn på skulen, og i dag hadde me barnedag. Snille foreldre tok med seg sine håpefulle små sånn at me fysioterapistudentane sko få øva oss i å observera småtassar, og sjå kossen det egentlig e - litt bedre enn å bare lesa i bøker!

Gruppå mi hadde ein nydelige gutt på 5 mnd så va kjempeflink og gjorde akkurat det han sko! Alle gruppene hadde minst ein unge i dag, og det e generelt møkje unge-snakk for tiå, så eg har hørrt ein del kommentarar i det sista som " Eg får lyst på ungar eg nå!" eller "Jeg blir nesten litt verpesjuk." både frå guttane og jentene... (Men bare sånn for ordens skyld - det e leeenge te eg ska få min egen, det holde å låna ein liten søt ein ennå!)

Helgå e øve og eg blogge i stedet for å legga meg...

På fredag bytta eg og Kristian ut hybelkveld med KRIK med koselig kafébesøk på Barista kaffebar sammen med Eirin og Tore. God kaffi, godt selskap, og festlig quiz! Sånt blir det ein kjekke fredagskveld av!

Siden me nesten hadde vore litt kulturelle med kaffibar og quiz, og eg-har-drukke-kaffi-men-det-e-lenge-siden-eg-har-åte-skjelven begynte på melda seg, blei det ein kebab på Facil før me skilte lag;)

Kvelden blei avslutta meg tur ut på Nordnes i regnet. Å gå tur under ein paraply om kvelden med bestevennen sin e undervurdert!
<3
På lørdag va det tid for å vær turistar i egen by! Primus-tur på Løvstakken blei avlyst pga typisk bergensvær og bytta ut med ein tur i Akvariet sammen med alle småbarns-familiane. Der va det skumle krokodillar, herlige pingvinar, morsomme selar og silkeapar som va søte heilt te me såg skiltet om å holda avstand så dei ikkje skulla pissa på deg...

Kul fisk! Meg og Kristian med søte pinguar i bakgrunnen!
Om kvelden va me invitert på pizza i Jørgen Moes' før det bar videre te Salem der kveldens møte varte i 2,5 timar (!) Ein utfordring å holda seg våken på det varma og mørka galleriet...

Det e så mange eg gjerna så gjerna vil treffa i løpet av ei veka, men det blir aldri tid! Så ette at eg og Kristian hadde hatt søndagsmiddagen på Skibet nede med bryggen sammen med ein god gjeng, va det veldig koselig å ha besøk av Solveig te kveldsmat og speling!

Nok ei helg e øve og ei ny veka med skulearbeid begynne om få timar, så nå e det vel gjerna på tide at denna ranglefanten komme seg i seng og...

fredag 17. oktober 2008

Stadig ny(ttig?!?) innsikt om meg sjøl

Før eg begynte på fysioterapi trudde eg at eg va ganske så normal. Men me har vel alle våre feil, så ette å ha blitt undersøkt ørten ganger av medstudentar og lært masse anatomi og fysioterapi finne eg stadig nåke nytt som ikkje e heilt som det ska vær... rygg, tær, balanse, øye-hånd koordinasjon+++

Sista tilskudd på listå øve feil kom denna vekå; Me har nå begynt på ein bolk om barn, og har hatt litt om motorisk usikre barn (klossete, usikre etc.). Og ette ei veka med temaet trur eg at som barn må eg ha vært "motorisk usikker light"! Jo mær me har hatt om det jo større e mistanken.... Men eg har nå klart meg fint te nå, så e har vel ikkje lidd den største nøden;) Men fremdeles kjenne eg igjen enkelte ting... eg går stadig på dørkarmar, og det å ta i mot ein ball... I say no more!
Men et lyspunkt e at ette et ganske labert resultat på den første testen... slo eg Henrik kraftig på et par andre når me dreiv og testa oss på torsdag. Det gjorde godt for sjøltilliten, så eg har vel gjerna komt meg litt uansett;)

torsdag 16. oktober 2008

Laaang skuledag!

Du blir litt sliten itte 8 timar undervisning i løpet av ein dag... På fysio e det ikkje mandagen som e verst, men dei evig lange torsdagane! 8.15 - 16.15... Gi meg heller ein studiedag!

tirsdag 14. oktober 2008

Les Misérables

I kveld va eg og Kristian (og resten av PwC, så eg har menga meg med alle revisorane og revisorfruene;) på Den Nasjonale Scene i Bergen og så Les Misérables. Eg oppsummere i ett ord; fantastisk! Alt blir liksom litt meir storslått på nynorsk! Eg har sett an før og, når dei satte an opp på Moster for nåken år siden, og den va lika bra som eg huska! Brabra kveld! Ekstra bonus med ein kveld med Kristian siden han egentlig sko vore i Stavanger i dag:)

fredag 10. oktober 2008

Leir:D

I dag reise eg te Solgry for å vær ledar på leir, og eg glede meg!! Leir e så ufattelig bra det! Kjenne eg blir heilt salige med tanken på galne ungar, lite nattesøvn, koselige møter, lekar og aktiviteter, bra ledarfellesskap, den gode leirfølelsen...

torsdag 9. oktober 2008

Konsertbillettar e i boks!

Eg og Kristian ska på konsert med Sigvart Dagsland:) Og eg glede meg!Eg e klar for nydelige tonar og god stemning i Johanneskjerkå 8. november!

Konsert e bra, og sammen med Kristian e det nødt te å bli knallbra! Ting har ein tendens te å bli bedre sammen med han;) Rart med det, men når verden går meg i mot (f.eks. når eg i dag fant ut at dei dyre malariatablettane (malarone) vil kosta meg nesten 4000 meir enn dei billige (lariam). Men dei billige kan gi bivirkningar i form av psykoser, depresjon og mareritt.), så hjelpe det å snakka med Kristian. Problemene virke alltid litt mindre ettepå då! (Sjøl om det fremdeles svir for ei studentlommabok!) Det e godt PwC betale telefonrekningen, og det e godt å ha Kristian!

onsdag 8. oktober 2008

Fellesukene -skeptisk!

Kvart år e det tid for dei berykta fellesvekene på Høgskulen i Bergen. Og nå e me dessverre i gang igjen.

Tverrfaglig samarbeid med sykepleierar, ergoterapeutar, sosionomar, vernepleierar, fysioterapeutar og radiografar. Ei veka med ineffektivt gruppearbeid, dårlige oppgaver, stress, frustrasjon og ein forhatt forprøve te slutt som må bestås.

Fellesvekene. Eg får frysningar når eg hørre ordet. Og det e ikkje sånne goe frysningar Eg har endå ikkje møtt på ein student som e positiv te detta. Tverrfagglig samarbeid e viktig, men om detta e den beste måten å læra det på har eg mine sterke tvil om!

tirsdag 7. oktober 2008

Besøk av lillesøs!

Synnøve går 2. året på KVS Lyngdal, Jarle e lærling på 2. året på Scania hima i Tysvær og eg går 2. året på fysio i Bergen. Det e sjelden me ser kvarandre, og sist me alle tri va samla hadde eg omgangssjukå... Så då va det VELDIG koselig med besøk av lillesøs frå torsdag te fredag!

Søstrene på "toppen" av Fløyen


Det blei et intensivt døgn med god middag, kveldstur te Fløyen og film på torsdagskvelden. På fredag va Synnøve med på skulen som pasient når eg sko øva på behandling av nakke. Så bar det inn te byen med litt shopping, digg lunsj/ middag på Egon. Synnøve måtte jo få sjå og prøva Bergens kosligaste kafé, så før hu satte seg på bussen igjen blei det tid te ein kopp deilig mocca mint på Det Lille Kaffekompaniet. Mmmmm!

Ikkje alt kan beskrivast med ord...
Nattfunksjon...yess! Men utsikten med alle lyså frå byen va nydelig!
Hausten e komt te Bergen, på tide med hua og skjerf! I bakgrunnen sees nåke som vel kanskje kan kallast Bergens varemerke... VEIARBEID!
Min pene lillesøster nyte kunsj på Egon:)
Bergens kosligaste kafé!Mocca mint - flytande dessert:)
<3Velkommen igjen! Og Jarle, nå e det din tur te å komma på besøk, du ska få sleppa shopping...;)

torsdag 2. oktober 2008

Aldri i evighet!!!

« Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som holder fast på mitt ord, skal aldri i evighet se døden.» Jesus

Når eg satt og åt middag i går kikka eg opp på oppslagstavlå, og der hang det verset frå Johannes 8,51. Tenk på det du. Aldri i evighet! For et løfte!

onsdag 1. oktober 2008

Anfall av tiltakslyst!

Eg vett ikkje ka som stakk meg i dag... men når eg kom him ette ein lang dag på skulen fekk eg et uvanlig sterkt anfall av tiltakslyst! Så i dag har vore dagen for å få ting gjort! Eg har vaska og støvsugd heile leiligheten og rommet mitt, handla mat, betalt rekningar, sortert og satt alle arkå mine i perm; det har blitt nåken skuleark siden august..., eg har forberedt meg på praktisk seminar i mårå, og jammen meg fått lest litt! Men nå kjenne eg at det begynne å dabba litt av her.

Uansett, det e godt ka som e gjort, for i mårå komme Synnøve på besøk og på fredag blir hu avløyst av Maria, så det blir vel kje så masse lesing i helgå tenke eg...