onsdag 19. mars 2008

Palmehelg

I helgå va det palmehelg, men palmene får me spara te neste helg;) Helgå som gjekk blei nemlig tilbragt i Suldal, sjå Kristian på Sand.

På lørdagen va det tid for bryllup for Ingjerd og Vegard. Ingjerd e barndomsvenninna og gammal nabo av Kristian, og bryllupet blei feira på Lakseslottet Lindum. Maten va fantastisk , spesielt laksen;) Og festen va veldig koselig, sjøl om det blei tvungen luftgitarspeling på alle under 25. Nåke Kristian godta seg øve, mens eg satte mindre pris på… Uansett, festen varte lenge, og me va ikkje i seng før nærmare fem!

Ingenting slår guttar i bunad, så for å sitera farmor "Det va ein strame kar!" Brudeparet Ingjerd og Vegard:)

Kakå ska sprettast:)

Neste morgen strålte solå frå skyfri himmel, så det va ikkje nåken vits i å sitta inne! Turen gjekk opp te Gullingen, og Kristian, faren te Kristian, og eg fekk stått på ski:) Sol, skyfri himmel, bra smøring, kakao, kvikklunsj – bedre kan ein ikkje få det! Eg og Kristian bygde hopp, men det må vel seiast at i alle fall mine prestasjonar på det hoppet va vel heller lite å skryta av… Men kjekt va det, det va det ingen tvil om. Sjøl om det førte te at poengstillingen nå e Kristian: 2 – Irene: 3. Bittert, bittert!

Andre ting som e verdt å nevna frå turen e vel Kristians sin fantastiske baklengs piruett som endte farlig nær ein spagat, og mine fall i omtrent alt så va av nerøvebakkar… Herlig!

Kvikk lunsj og kakao i solveggen - digg!Me lage hopp!
...greit eg trudde eg kunne snøvaska han, men måtte gi opp...
Kristian va litt heldigare med sitt nedslag enn eg va...
Herlig retrojakka!

Eg har hørt skryt øve den fantastiska bygdå Kvilldal langt oppe i Suldal, men hadde endå te gode å oppleva den fantastiske plassen! OG når eg først va i Suldal måtte jo anledningen benyttast! Så eg og Kristian hadde ein aldri så liten roadtrip opp derte for å besøka Kjetil og Astrid. Og Kvilldal skuffa ikkje! Gode boller, knallfine plass og trivelige folk – stjerna i bokå te Kvilldal!

Kristian kjøre bil, og eg tar bilder, gjerna av meg sjøl:)
Sol!:)
Wohoo! Kvilldal here we come!
Kvilldal bada i ettermiddagssolå - så vakkert, så vakkert!
Astrid diska opp med heimabakte boller, kaffi og sjokolade:)
Kjetil har akkurat komt him frå besøk hos Siv-Iren

fredag 14. mars 2008

Påskeferie!

Siste skuledag på lenge e ferdig, journalen frå pasientdagen e levert, solå skinne og Bergen vise seg frå si beste sia. Rommet mitt e rydda og vaska, for nå e det leeenge te eg komme tebake te Bergen igjen. Nå e nemlig endelig påskeferien her, og ettepå ska eg vær i praksis hima i 3 veker.

Det ska bli godt å vær hima ei stund siden påskeferien nok blir litt hektisk, med både bryllup, ski, og tur til Valencia med Kristian og familien. Ikkje at eg klage, for påsken komme nok te å bli knallkjekke!

Det e ein viss fare for at det komme te å bli litt bloggtørke den neste måneden siden internett hima e heilt krise-tregt, men eg komme sterkt tebake i slutten av april!

Oppfordre forresten alle som befinne seg i rimelig avstand te å komma på G19 i Aksdalkjerkå 1. påskedag, det blir så bra!

Til slutt gjenstår det bare å ønska alle
GOD PÅSKE! Kos dokke og et masse freia påskeegg:)

onsdag 12. mars 2008

Perspektiv!

Ein ny hystorie som kanskje får deg te å tenka litt. Denna dumpa inn i innboksen min i dag frå mamma, som forøvrig har bursdag i dag, gratulera med dagen mamma! :)

En dag tok faren til en rik og velstående familie sønnen med seg på en tur ut på landet med den hensikt å vise ham hvordan fattigfolk levde.

De bodde noen dager på en gård hos en familie som måtte ansees for å være svært fattige.
På turen hjem spurte faren sønnen, "Hvordan likte du turen?"
"Det var kjempe flott far"
"Så du nå hvordan fattigfolk lever" spurte faren
"Å ja" varte sønnen.
"Så si meg, hva lærte du av denne turen?" spurte faren
Sønnen svarte da:
"Jeg så at vi har en hund og de hadde fire"
"Vi har et badebasseng som rekker bort til midten av hagen vår mens de har en endeløs elv."
Vi har importerte små lanterner i hagen vår, mens de har en hel stjernehimmel om natten.
Gårdsrommet foran huset vårt når frem til inngangsporten mens deres strakte seg helt til horisonten
Vi har et lite stykke land å bo på, de hadde marker som strakte seg bortenfor synsranden.
Vi har tjenere til å servere oss, mens de serverte andre.
Vi må kjøpe maten vår, de høster sin egen.
Vi har høye murer rundt eiendommen vår for å beskytte oss, mens de har venner som beskytter dem.
Guttens far var helt målløs.
Så la sønnen til: "Takk far fordi du viste meg hvor fattige vi er".
Er ikke perspektiv en vidunderlig ting? Det får deg til å undres på hva
som ville hende hvis vi alle takket for alt som vi har istedenfor å
bekymre oss for det som vi ikke har.

Sett pris på hver enkelt ting som du har, spesielt venner!

"Livet er for kort og venner kan vi aldri få for mange av "

mandag 10. mars 2008

Et mindre kjøttdeig!

Hvis alle i Norge hadde kutta ut ein pakke kjøttdeig i måneden, ville det spart miljøet for klimautslipp tilsvarande det et gasskraftverk uten rensing sleppe ut på et halvt år, ifølge Grønn Hverdag. Tar du utfordringen?

Nordmenn ete nemlig stadig mær kjøtt. Og kjøttet e klimaverstingen på tallerkenen. Hovedsakelig på grunn av metanutsleppå som komme av promp og rap fra drøvtyggerar. I tillegg e kjøtt mær energikrevande å produsera enn frukt og grønt.

Så sett i gang, et litt mindre kjøttdeig, og ta heller litt mær grønnsaker på tallerkenen i stedet for to biffar!

onsdag 5. mars 2008

Litt dobbeltmoral...

"Me nordmenn e så kalde, me burde vær litt flinkare te å bry oss litt, smila te folk på gatå, eller prata med den som sitte på siå av oss på bussen. I El Salvador, der e alle så åpne og vennlige, og tar godt i mot fremmande..."

Om eg ikkje har sagt akkurat det, har eg sikkert sagt nåke lignande! Men i dag, når eg satt på bussen, og den gamla damå på siå av meg begynte å prata, kjente eg at eg hadde ikkje lyst å prata med henna i det heila tatt. Eg hadde lyst å sitta for meg sjøl og bare kikka ut vinduet. Men sånn gjekk det ikkje. For i løpet av ein kjapp busstur fekk eg veta alt om hennas venninna som hadde reist te Puerto Rico for å få tannlegebehandling, fekk diskutert det fæla snøværet i dag, og om eg likte kvitvin? Ikkje det nei, men rødvin da? Hmm nei nei, men om eg drakk martini da? Nei.. men eg eg drakk nok sikkert cola! Ja, endelig fant hu nåke eg likte å drikka, men om eg pleide å kjøpa light eller vanlig? I det eg ska te å forklara at eg egentlig ikkje kjøpe så masse brus, kræsje (heldigvis) ein bil inn i bussen, sånn at alle passasjerane måtte bytta buss... og der va eg kvitt masekråkå!

For ei stressande og masete dama! Eg forstår egentlig litt koffer me ikkje bryr oss så hardt om fremmande me tilfeldigvis treffe på. Eg hadde slettes ingen intreresse av å hørra på henna. Så der oppdaga eg at eg operere visst med litt dobbeltmoral...

tirsdag 4. mars 2008

Vårfornemmelse?

Når eg gjekk te skulen i går følte eg at våren va på vei. Solå skein frå blå himmel, det va komt blomster på nåken trer, og krokus og kvitveis blomstra langs husvegger og på små hageflekkar. Og ikkje minst - fuglane kvitra! Men når eg gjekk ut i dag blåste det, og snødde! Jommen sa eg vår, det varte kje lenge! Men sjøl om det e snø i dag e det fremdeles strålande sol, så eg ska vel egentlig ikkje klaga!